Дизайн на кухни

Кухнята е може би най-важната част от едно жилище, в което се живее активно - тук всеки ден се приготвя храната на семейството, тук се съхраняват продуктите, от добрата организация в кухнята зависи колко време ще инвестираме за готвене. И много често в кухнята мястото е недостатъчно, за да съберем всичко, от което имаме нужда. Или съотношението между площ за работа и обеми за съхраняване на продукти и съдове не е добро. Или материалите, които са вложени в изграждането на кухнята ни ограничават - трябва да внимаваме да не слагаме горещо на плотовете, или да ги пазим от разливане на течности...


Или кухнята е организирана така, че трябва непрекъснато да обикаляме едно или друго - всичко това е свързано с предварителното планиране на кухнята и добрия дизайн. Дори и направена от чам, кухнята може да изглежда луксозна и елегантна и най-важното - удобна и практична!
Да не говорим колко досадни са вече стандартните кухни, които най-често се предлагат от производителите. А това съвсем не е задължително да бъде така. Ето няколко много елегантни и удобни кухни, за които още на пръв поглед ще забележите, че не са от България. Те просто показват друг поглед и възможности, които често пропускаме. И всяка от тях може да бъде произведена тук. Достатъчно е желание от страна на клиента за нещо по-различно и по-интересно.
Дори и да не искате цялостен проект и помощ при реализацията на кухнята (което Ви гарантира качество на резултата), само правилното планиране и функционално разпределение на кухнята, направени с помощта на дизайнер с опит, може да Ви спести излишни разходи, грешки и неудобства.
снимките са от: Benjamin Moore Paints и Kitchens.com

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis








***