Ако искате да се възползвате от тенденциите в интериора през 2018-та

е добре да сте запознати с тях, нали? Ето част от тях, публикувани от мен в списание Още за къщата тази седмица:


От гледна точка на декорацията, две от познатите тенденции явно ще продължават да доминират в интериора и през 2018-та година – кадифе и Арт Деко. Много от новите колекции на мебелните компании съдържат такива елементи.
Stunning boho chic living room with a blue velvet howard sofa | eclectic wall gallery | IKEA Stocksund sofa with a Bemz cover in Sea Zaragoza vintage velvet
сн. Пинтерест

И един друг "вирус" се разпространява сред интериорите, както казват в прес-материалите на панаира в Кьолн
 "Те все още съществуват, онези тенденции, които като че ли преобладават на пазара, независимо от влиянието на маркетинговите експерти. Един вирус се разпространява напоследък в дневните чрез социалните мрежи, който се очаква да разлюлее света на интериорния дизайн: така-наречения бохо стил. Той е и реакция на полирания изчистен стил, използван обикновено в мебелните салони, докато Boho стилът позволява да се смесват предмети, които на пръв поглед изглеждат съвсем несъвместими. Нито един друг стил на обзавеждане не е толкова очевидно независим от архитектурната рамка като него. Дали ще въведете бохо-елементи в пространствата, които запазват скандинавската си изчистеност или изцяло ще създадете собствено (дишащо) пространство, използващо уверен "бохемски" стил, няма значение. Boho е отговорът на идеала за бавен живот, където естетиката на изчистените, почти празни интериори с вградени мебели за съхранение и нищо на показ, е твърде ограничаваща. Точно обратното – Boho е шумен и артистично разхвърлян, той следва модела на т.нар. бохеми през 19 век, които се бунтуват срещу буржоазната средна класа с този напълно различен начин на живот."
Използват се естествени материали, текстил и всякакви заемки от различни екзотични култури като например възглавнички, изработени от стари килими, които  се съчетават с тъкани от Индия и одеала от Перу, мебели от ратан и много зеленина. А масичката за кафе спокойно може да бъде голяма метална табла, поставена върху пуф.
Image result for boho luxe home

Една друга тенденция, която се появи тази година и ще продължи със сигурност да властва в интериора, е Terrazzo-то - заради възможностите, които тя ни дава. 
А по отношение на Цветовете на 2018 в интериоракакто вече сте прочели, както и миналата година, не винаги изборът е един цвят, но винаги той е представен с колекция от подходящи за комбиниране цветове.
Интериор, в актуални цветови комбинации за 2018 г.


И понеже според ELLE Decor една от тенденциите в дизайна на кухни ще са цветните шкафове, тези комбинации със сигурност ще са ви полезни.ELLE Decor - цветни шкафове в кухните

Възползвайте се от всички тези идеи, за да имате една вдъхновена година и дом, който да ви доставя радост и усещане за благополучие. 




7 Subtle Mistakes That Instantly Cheapen Your Bathroom | MyDomaine

Тази чудесна комбинация от влияния - бохемски шик и арт-деко - ни дават невероятни възможности за интересно обновяване на дома - възползвайте се!

Ако ви харесва - споделете:

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis








***